Aboneaza-te la newsletterContact

Zalău, Piaţa 1 Decembrie 1918, nr. 11, Sălaj, România

0260/612870

0260/612870


Un nou supliment al revistei „Caiete Silvane”

Un nou supliment al revistei „Caiete Silvane”

Iulie 2014

A apărut un nou supliment al revistei „Caiete Silvane”, revistă editată de Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, sub egida Uniunii Scriitorilor din România, a Consiliului Județean Sălaj, a Primăriei și a Consiliului Local al municipiului Zalău: „Poeziile trecutului” de Angela Maxim.

Angela Maxim s-a născut în 19 noiembrie 1970, în Hunedoara, dar a copilărit şi trăieşte în prezent în satul Răstolţu Mare (com. Buciumi, jud. Sălaj). Iubitoare a tradiţiilor din acest sat, ea a pus bazele unui muzeu, în casa bunicii dinspre mamă. Iniţial, a strâns în muzeu lucruri moştenite de la străbunica şi bunicile ei, apoi de la oamenii din sat. Exponatele muzeului alcătuiesc universul tradiţional al interioarelor caselor ţărăneşti din zonă. O parte din exponate prind viaţă prin versurile din această plachetă: nu le veţi regăsi ca simple obiecte, ci ca fiinţe vii, autoarea iniţiind cu ele, sub semnul nostalgiei, adevărate dialoguri. Poeziile trecutului aduc mărturii despre o lume fascinantă, aflată, din păcate, în amurg...

Suplimentul „Poeziile trecutului” va fi lansat în 17 august a.c. la Buciumi, cu ocazia zilelor comunei.

 

În 2014 au apărut suplimente ale revistei „Caiete Silvane” dedicate personalităților comunei Surduc, sculptorului Fadrusz János, Centenarului Corneliu Coposu și cel menționat mai sus.