Aboneaza-te la newsletterContact

Zalău, Piaţa 1 Decembrie 1918, nr. 11, Sălaj, România

0260/612870

0260/612870150

150

Iulie 2017

În al 13-lea an de existență a noii serii a revistei noastre, am ajuns, iată, la numărul 150! E, firește, și un moment de bucurie, dar nu cred că e cazul să ne bucurăm prea tare, prea zgomotos (și din cauza „vremurilor”). Așa, mai molcom, mai „ardelenește”, poate. Cu inerente accidente de parcurs, cu fatalitatea erorilor de editare/corectură deasupra capului la fiecare număr (ne declarăm învinși, chiar nu putem atinge perfecțiunea!), cu formule grafice/vizuale nu întotdeauna inspirate (de pildă, chiar nu putem, financiar, susține mai multe ediții color în format print, ceea ce nu înseamnă că nu vom încerca să abordăm noi posibilități de prezentare grafică/tehnoredactare, inclusiv a site-ului caietesilvane.ro), „Caiete Silvane” rămâne o revistă serioasă de cultură, județeană, cu certe „deschideri” naționale, una din cele mai longevive publicații culturale de limbă română din spațiul silvan (vom încerca, în curând, să scriem și despre istoria presei sălăjene, și din perspectiva periodicelor de cultură).
 „Caiete Silvane” rămâne și singurul proiect cultural sălăjean postdecembrist de anvergură susținut de toate instituțiile județene interesate. Le mulțumim și pe această cale: Consiliului Județean Sălaj; Instituției Prefectului Județului Sălaj; Primăriei municipiului Zalău; Direcției Județene de Cultură; Bibliotecii Județene „Ioniță Scipione Bădescu”; Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău; Inspectoratului Școlar Județean; Arhivelor Naționale – filiala Sălaj; Universității de Vest „Vasile Goldiș” Arad, filiala Zalău; Cenaclului literar „Silvania” și, firește, Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj (editorul publicației, din octombrie 2010). Ni s-a alăturat și Asociația Scriitorilor din Județul Sălaj (oricum prezentă „neoficial” prin numeroasele semnături în revistă ale scriitorilor locali). 
„Caiete Silvane” rămâne o publicație ce apare sub egida Uniunii Scriitorilor din România (din februarie 2012), singura, de altfel, din istoria presei sălăjene cu o asemenea „efigie”, de care nu ne putem decât bucura. Am publicat numeroși scriitori membri ai filialei clujene a USR, și nu numai. Dovadă și indexul bibliografic realizat de colegul Viorel Tăutan în prezentul număr, pe care vă invităm să-l citiți (pp. 2-11).
„Caiete Silvane” are un tiraj mediu de 500 de exemplare, lunar; peste 300 de abonamente în județ și în țară, din care 40 sunt și cu carte (volume apărute la Editura „Caiete Silvane”, sora/sau fratele publicației, parte a Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj). Conform trafic.ro, recordul de accesări a site-ului caietesilvane.ro s-a întâmplat în 10 mai 2017, 399. E mult, e puțin? Vă lăsăm pe dvs. să apreciați.
„Caiete Silvane” are, de mulți ani, aproape aceeași echipă redacțională: cel care semnează aceste rânduri, redactor șef; Viorel Mureșan, redactor șef adjunct; Daniel Hoblea, secretar de redacție; Marin Pop, Carmen Ardelean, redactori; Viorel Tăutan, Marcel Lucaciu, Imelda Chința, redactori asociați; Györfi-Deák György, Alice Valeria Micu, Carmen Ciumărnean, Gheorghe Moga, Simona Ardelean, colaboratori; Oana-Maria Barariu-Săvuș, corectură; Marius Soare, tehnoredactare. Le mulțumim și în acest fel pentru implicare, ca și tuturor colaboratorilor, partenerilor, prietenilor noștri.
Am scris deja prea mult. Vă invităm să citiți și acest număr, 150, al revistei noastre. O ediție cu destule oferte tentante. Lectură plăcută!

Autor: Daniel Săuca