Aboneaza-te la newsletterContact

Zalău, Piaţa 1 Decembrie 1918, nr. 11, Sălaj, România

0260/612870

0260/612870Cronica discului: Adrenaline Mob – We the People

Cronica discului: Adrenaline Mob –  We the People

Iulie 2017

După ce mulţi ani ne-a încântat cu sound-ul Symphony X sau cu colaborările Trans-Siberian Orchestra, Star One sau Avantasia, Russell Allen ne aduce un nou album Adrenaline Mob, un album ciudat la prima vedere, vecin cu încălcarea drepturilor ascultătorilor de rock adevărat. Dacă primele două albume Adrenaline Mob erau în căutarea unui stil, acesta din urmă e un amestec de Godsmack și Nickelback, numai bun pentru posturile americane de radio ce difuzează groove şi nu-metal. Veţi spune, ce e rău în asta? Nu e nimic rău, doar că pe Russell îl credeam mai aplecat spre symphonic metal şi progresiv.
Cu chitaristul de serviciu Mike Orlando şi doi necunoscuţi la bass şi tobe (David Zablidowsky şi Jordan Cannata), Adrenaline Mob au pus pe tapet un album de metal discordant ce nu iese cu nimic în evidenţă. Prin anii `80 probabil că genul acesta era la modă, dar şi atunci cu unele rezerve. Mike Orlando este un chitarist talentat, cu solo-uri tăioase (vezi „duelurile” cu Mike Portnoy de la începuturile trupei), dar pe acest disc are riff-uri rudimentare de nu-metal, armonii fără sens. Adevărul e că nici cei doi noi veniţi în trupă nu-l prea ajută. Russell Allen este unul dintre cei mai valoroşi vocaliști de metal, aşa că voi fi mai îngăduitor cu el. Pe aproape tot albumul se simte că e tulburat, că nu îşi găseşte locul.
Pe Russell îl ştiu ca pe un muzician ce caută direcţii noi, care investighează sunete noi în alte direcţii decât cele convenţionale, pentru dezvoltarea unor noi tendinţe estetice în muzică. În albumele pe care a colaborat s-au simţit influenţe de jazz, muzică clasică sau etno. Sunt sigur că acest album Adrenaline Mob e unul de tranziţie, iar pe viitor, muzicienii talentaţi din trupă vor dărâma barierele convenţionale şi vor intra între genurile muzicale cu cele mai diverse rădăcini culturale.
Sunt convins că We the People nu va rămâne în istorie, dar sper că va fi un punct de cotitură pentru Adrenaline Mob. Pozitiv!
 
Tracklist 
1. King of the Ring 4:21
2. We the People 4:14
3. The Killer’s Inside 5:53
4. Bleeding Hands 4:53
5. Chasing Dragons 4:09
6. Til the Head Explodes 4:32
7. What You’re Made Of 3:30
8. Raise ‚Em Up 5:06
9. Ignorance & Greed 5:22
10. Blind Leading the Blind 4:13
11. Violent State of Mind 5:06
12. Lords of Thunder 6:00
13. Rebel Yell (Billy Idol cover) 5:07
 
Century Media 2017
Producător: Russell Allen
 
Componenţă Adrenaline Mob:
 
Russell Allen – voce
Mike Orlando – chitară
David Zablidowsky – bass
Jordan Cannata - baterie
 
Discografie Adrenaline Mob:
Omertá (2012)
Men of Honor (2014)
We the People (2017)

Autor: Daniel Mureșan