Aboneaza-te la newsletter



Contact

Zalău, Piaţa 1 Decembrie 1918, nr. 11, Sălaj, România

0260/612870

0260/612870



Cronica discului: Thunder – Rip It Up

Cronica discului: Thunder – Rip It Up

Aprilie 2017

Nu bine ne-am bucurat de revenirea pe scena rock a trupeţilor de la Thunder, că mai avem o surpriză plăcută: albumul Rip It Up. Neobosiţi cum îi ştiam la începuturi, englezii au editat un album-şcoală pentru orice trupă care vrea să cânte rock. Şi e de la cine învăţa – Thunder este în prim-planul genului hard & heavy de mai bine de un sfert de secol. Un Luke Morley mai proaspăt ca oricând, o renaştere impresionantă.
Discul are la bază cei doi piloni consacraţi, Luke Morley şi Danny Bowes, în jurul cărora se construieşte un heavy clasic, din când în când cu influenţe retro. Compoziţiile sunt expansive, cântate curat, presărate cu solo-uri grandioase ale lui Morley. 
Albumul începe cu No One Gets Out Alive, piesă care ne pune în gardă pentru ce va urma: heavy tăios, cu abundenţă de solo-uri. Urmează un regal cum numai Thunder ştie să ofere, regal ce am să vă las să îl savuraţi pe îndelete.
Foarte puţine trupe rock de la sfârşitul anilor `80 au acest sunet nealterat, mereu tânăr. Morley a ajuns la maturitatea la care se reinventează pe fiecare album, umple cu aer proaspăt fiecare riff. Cu toate că genul nu ar spune, întotdeauna când ascult Thunder mi se pare reconfortant. Sunetul de bibelou al hard-ului e animat de consistenţa vie a heavy-ului. Pe Rip It Up găsim toate ingredientele unui album de succes: ritmuri captivante, balade bine lucrate şi, nu în ultimul rând, o puternică doză de liberalism în abordare.
Dacă doriţi un disc clasic de hard & heavy, atunci cu siguranţă acesta este Rip It Up.

Tracklist 
1. No One Gets Out Alive
2. Rip It Up
3. She Likes The Cocaine
4. Right From The Start
5. Shakedown
6. Heartbreak Hurricane
7. In Another Life
8. The Chosen One
9. The Enemy Inside
10. Tumbling Down
11. There’s Always A Loser

earMUSIC 2017

Discografie:
- Backstreet Symphony (1990)
- Laughing on Judgement Day (1992)
- Behind Closed Doors (1995)
- The Thrill of It All (1996)
- Live (1998)
- Giving the Game Away (1999)
- The Rare, the Raw, and the Rest (1999)
- They Think It’s All Over... It Is Now (2000)
- Symphony and Stage (2002)
- Shooting at the Sun (2003)
- The Magnificent Seventh (2005)
- Live at Rock City (2005)
- Robert Johnson’s Tombstone (2006)
- Bang! (2008)
- 20 Years and Out - The Farewell Tour Live (2009)
- The Very Best of Thunder (2009)
- Wonder Days (2015)
- Live At Loud Park (2016)
- Rip It Up (2017)

Componenţă Thunder:
- Danny Bowes – voce
- Luke Morley – chitară, clape
- Gary James – baterie
- Ben Matthews – chitară, clape
- Chris Childs – chitară bass

Autor: Daniel Mureșan