Aboneaza-te la newsletterContact

Zalău, Piaţa 1 Decembrie 1918, nr. 11, Sălaj, România

0260/612870

0260/612870Colțul românesc – Suvenir de Sălaj

Colțul românesc – Suvenir de Sălaj

Ianuarie 2017

În Sălaj a fost lansat, în premieră pentru România, primul kit cu suveniruri autentice românești – zestre contemporană cu elemente de patrimoniu local, reinterpretate în design modern și retrimise la drum prin lume. Sunt produse lucrate manual sau serii mici de obiecte tip suvenir, cu grafici originale, inspirate din specificul zonei. Proiectul „Colțul Românesc – Suvenir de Sălaj” a fost gândit special să aline doruri de casă, să evoce amintiri sau emoții puternice, autentice, legate de contactul cu Sălajul. Cadouri cu poveste locală, cultural-creativă, adaptată ochiului contemporan și personalizată: indiferent că vorbim de daruri individuale pentru prieteni sau parteneri, de cadouri pentru evenimente aniversare organizate de firme sau administrația publică locală, sau de obiecte suvenir atât de necesare în hoteluri, pensiuni, standuri cu suveniruri din zone turistice sau concept store-uri cu obiecte de design românesc.
Kitul standard lansat în aceste zile cuprinde: perne decor de zestre și podoabă – lucrate manual, din materiale naturale, cu aplicații de pânze cusute și texte brodate; zadii de socăcit cu aplicații manuale; straițe urbane; bijuterii inspirate de tezaurele dacice din Sălaj; cărți poștale cu poveștile locului; tricouri cu aplicații lucrate manual și inspirate din modelele vechi de spăcele (ii sălăjene) – mixate cu vorbe nealcoșe din partea locului; elemente clasice de tip suvenir (brelocuri, insigne, magneți, tricouri cu grafici stilizate). Acestora li se adaugă și un pachet gourmet, care cuprinde: miere de albine, pălincă, prune uscate cu nucă și silvoiță, vin spumant și alte bunătăți locale.
Echipa Colțul Românesc.ro este formată din designeri, creatori de produse, specialiști, meșteșugari și este pregătită să dezvolte proiectul atât pe plan local cât și național. Aceștia pot crea, la cerere, propriul kit de cadouri, propria linie de suveniruri sau propriul obiect, adaptat locului căruia îi aparțineți și a cărui poveste vreți să o transmiteți mai departe, prin lume. Specificul local va fi adaptat și personalizat în mod responsabil, asumat și sustenabil, cu impact pozitiv (atât vizual, cât și asupra mediului), astfel încât să se creeze produse unice, inovative.
50 astfel de kituri demo vor ajunge la instituții, agenți economici, organizații nonguvernale, influenceri, toți potențiali promotori ai esenței Sălajului în România și în lume, care să sprijine pe viitor dezvoltarea acestui proiect inovativ! 
„Colțul Românesc – Suvenir de Sălaj” – este un proiect pilot al Fundației pentru Educație si Dezvoltare Locală Agapis – Sălaj, cofinanțat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj. Partener: Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Sălaj Plus. Cu sprijinul Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău, atelierul-șezătoare Mândra Chic & Muzeul de Pânze și Povești. Meșterițe: Alina Zară Prunean, Alina Goga, Eva Tuglodi, Marcela Domuța, Maria Borhidan, Silvia Hodiș și Octavia Lung.

www.coltulromanesc.ro

 

Autor: redacţia