Aboneaza-te la newsletter



Contact

Zalău, Piaţa 1 Decembrie 1918, nr. 11, Sălaj, România

0260/612870

0260/612870



Cronica discului: Sting – 57th & 9th

Cronica discului: Sting – 57th & 9th

Decembrie 2016

De-a lungul ilustrei sale cariere, Sting a explorat, alături de muzicieni de talie mondială, o varietate de stiluri și genuri muzicale. Aproape întotdeauna s-a bucurat de libertate artistică, filtrarea creațiilor având o manieră expansivă în stil personal. A explorat muzică clasică și jazz, a inovat în pop și rock, a cochetat inclusiv cu muzica medievală.
Noul său album, 57th & 9th, ne duce la rădăcinile rockului á la Sting, plin de tobe adevărate, de chitare fusion și un bass ce curge continuu. Inspirată ideea producătorului Martin Kierszenbaum în schimbarea de ritm de pe acest album. Un ritm care, dacă nu mă înșel, la Sting nu a mai apărut de la After the Rain Has Fallen, de pe albumul Brand New Day – 1999. 
Dinamica pieselor este remarcabilă, o contribuție hotărâtoare având trupa de instrumentiști, toți de primă clasă. Temele pieselor sunt ancorate în social – nedreptăți sociale, problema refugiaților sau schimbările climatice. 
N-am să fac o trecere în revistă a pieselor: un album Sting se ascultă, nu se povestește. Se trăiește cu emoție, delicat și grațios. 

Tracklist 
1.    I Can’t Stop Thinking About You
2.    50.000
3.    Down, Down, Down
4.    One Fine Day
5.    Pretty Young Soldier
6.    Petrol Head
7.    Heading South on the Great North Road  
8.    If You Can’t Love Me
9.    Inshallah
10.    The Empty Chair

Cherrytree, Interscope, A&M Records 2016

Discografie Sting:

The Police
• Outlandos d’Amour (1978)
• Reggatta de Blanc (1979)
• Zenyatta Mondatta (1980)
• Ghost in the Machine (1981)
• Synchronicity (1983)
Solo
• The Dream of the Blue Turtles (1985)
•...Nothing Like the Sun (1987)
• The Soul Cages (1991)
• Ten Summoner’s Tales (1993)
• Mercury Falling (1996)
• Brand New Day (1999)
• Sacred Love (2003)
• Songs from the Labyrinth (2006)
• If on a Winter’s Night... (2009)
• Symphonicities (2010)
• The Last Ship (2013)
• 57th & 9th (2016)

Componenţa trupei de acompaniament pe 57th & 9th:
• Dominic Miller: chitară; 
• Vinnie Colaiuta: tobe; 
• Rhani Krija: percuție; 
• Martin Kierszenbaum: clape; 
• Lyle Workman: chitară; 
• Josh Freese: tobe; 
• Hazem Nassreddine: sitar turcesc; 
• Mario Enăchescu: vioară; 
• Jean-Baptiste Moussarie: chitară; 
• Al Salam Hassan: percuție; 
• Al Saed Acad: percuție; 
• Thabet Azzawi: mandolină arabă; 
• Nadim Sarrouh: mandolină arabă; 
• Nabil Al Chami: clarinet.

Autor: Daniel Mureșan