Aboneaza-te la newsletterContact

Zalău, Piaţa 1 Decembrie 1918, nr. 11, Sălaj, România

0260/612870

0260/612870Împreună, și sub semnul culturii

Împreună, și sub semnul culturii

Iulie 2016

A devenit o tradiție ca în fiecare an revista de cultură a Sălajului, „Caiete Silvane”, în colaborare cu Primăria municipiului Zalău, să ne ofere un număr special dedicat orașului nostru. Numărul de față surprinde aspecte relevante despre istoria veche și recentă a locului, despre comunitatea maghiară, despre oameni de seamă ai spațiului sălăjean, despre identitatea Zalăului, reședința județului cu atâtea bogății și personalități culturale, poate insuficient promovate. Numărul special al revistei „Caiete Silvane” ne îndeamnă să fim împreună, sub semnul culturii, al asumării și înțelegerii istoriei comune, a ceea ce ne unește spiritual. 
Ca primar ales al zălăuanilor, mi-am asumat o misiune deloc uşoară. Aceea de a transforma viaţa şi confortul fiecăruia, de a schimba oraşul în care trăim şi muncim alături de familiile noastre. Am cunoscut mii de oameni minunaţi, oameni care speră la un viitor mai bun. Pentru ei, pentru copiii lor, pentru nepoţii lor. Viitorul acesta mai bun cred că poate și trebuie să stea și sub semnul culturii, al tradițiilor și folclorului, al tuturor artelor. Îmi doresc ca Zalăului să nu îi lipsească o viață culturală bogată, adecvată vremurilor și imperativelor de astăzi.
Și în acest context, vă invit pe toți să participați la o nouă ediție a Zilelor municipiului Zalău, în perioada 26 – 28 august 2016, o manifestare ce cuprinde și Festivalul internațional de folclor „Ecouri meseșene”. O manifestare organizată altfel, împreună și cu Consiliul Județean Sălaj și Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj. E și acesta un semn că putem fi împreună, instituțional, pentru binele zălăuanilor.

Ionel CIUNT,
Primarul municipiului Zalău

Autor: Ionel Ciunt