Aboneaza-te la newsletter



Contact

Zalău, Piaţa 1 Decembrie 1918, nr. 11, Sălaj, România

0260/612870

0260/612870



Cronica discului: Diana Krall - Wallflower

Cronica discului: Diana Krall - Wallflower

Mai 2015

După superbul album Glad Rag Doll din 2012, dedicat tatălui său, iată că Diana Krall ne oferă anul acesta o nouă bijuterie, intitulată Wallflower. Este un album de coveruri, interpretate în inegalabilul stil Krall. Piese ale copilăriei ei, piese ale unei generații ce asculta muzica la radio. Noi o ascultam la Europa Liberă și speram în fiecare zi ceva mai bun pentru noi. Diana visa, ca orice copil, la o carieră strălucită. Și ne poartă prin istoria muzicii pop, bineînțeles cu influențe jazz și soul. Nu se rezumă la Elton John, Bob Dylan sau Eric Stewart. Ne face să retrăim parfumul muzical al anilor `70 – `80 cu Don Henley sau Randy Newman.

Un amestec deliberat de sentimente și rafinament, o estetică ce transformă pisele ascultate la radio în șlefuiri de diamant. Un album plin de dragoste, ce ne duce în țara florilor cu o melodicitate maiestuoasă. Diana ne invită să ascultăm muzica ei dimineața la cafea. O simțim elegantă, sofisticată, cu aceeași voce de abanos. Ne aduce lângă ceașca de cafea o serie de balade clasice, dar săpate mult mai adânc, pentru a descoperi pasaje obscure și misterioase. Apoi le amestecă cu o nuanță de amintiri dulci-amărui pentru a savura mai bine cafeaua. 

Mulți au spus că Diana a făcut cu acest album un compromis, întinzând prea mult coarda pop-ului. Eu nu cred că este așa. Avem de-a face cu un album ce împinge limitele melodiei în aranjamente superbe, aici aducându-și contribuția și producătorul David Foster, cunoscut pentru colaborările sale cu Michael Bublé, Celine Dion sau Rod Stewart. Wallflower sparge un mit Krall. Renunță la a se concentra pe stilul și piața americană, aducându-ne senzualitatea odată cu primăvara. Și ce poate fi mai frumos decât o dimineață însorită, o cafea neagră și o melodie cu Diana Krall? 

Producător - David Foster

Mixaje - Jochem van der Saag

The Verve Music Group 2015

 

Discografie Diana Krall

Studio albums

• 1993: Stepping Out

• 1995: Only Trust Your Heart

• 1996: All for You: A Dedication to the Nat King Cole Trio

• 1997: Love Scenes

• 1999: When I Look in Your Eyes

• 2001: The Look of Love

• 2004: The Girl in the Other Room

• 2005: Christmas Songs

• 2006: From This Moment On

• 2009: Quiet Nights

• 2012: Glad Rag Doll

• 2015: Wallflower

Live albums

• 2002: Live in Paris

• 2007: The Very Best of Diana Krall

• 2012: An Intimate Night

DVDs

• 2002: Live in Paris

• 2004: Live at the Montreal Jazz Festival

• 2009: Live in Rio

 

Tracklist 

 

1. California Dreamin’ (John Phillips, Michelle Phillips)

2. Desperado (Glenn Frey, Don Henley)

3. Superstar (Bonnie Bramlett, Leon Russell)

4. Alone Again (Naturally) - featuring Michael Bublé (Gilbert O’Sullivan)

5. Wallflower (Bob Dylan)

6. If I Take You Home Tonight (Paul McCartney)

7. I Can’t Tell You Why (Timothy B. Schmit, Glenn Frey, Don Henley)

8. Sorry Seems to Be the Hardest Word  (Elton John, Bernie Taupin)

9. Operator (Jim Croce)

10. I’m Not in Love (Eric Stewart, Graham Gouldman)

11. Feels Like Home - featuring Bryan Adams (Randy Newman)

12. Don’t Dream It’s Over (Neil Finn)

Autor: Daniel Mureșan